ViuMi partner van Marathon Via Belgica.

Tweeduizend jaar geleden legden de Romeinen een uitgebreid wegennetwerk aan waarmee de verste uithoeken van het imperium met Rome werd verbonden. Eén van deze wegen loopt door Limburg.  Foras Events verbindt het Romeinse verleden met het heden door het organiseren van een marathon over deze Via Belgica.

Dankzij het in Limburg ontwikkelde ViuMi systeem kunnen deelnemers en bezoekers bij de start een bijzondere video van zichzelf maken. Er zijn ook enkele Romeinen waarmee kan worden geposeerd.

De video begint met een close-up van de bezoeker en zoomt dan uit tot een totaal overzicht van het marathon startgebied. Door het scannen van een QR code kan de video direct op de telefoon worden bekeken en op social media gedeeld.

Voor de eindstreep van de marathon gaan we nog een stap verder. Met ViuMi wordt de finish van iedere deelnemer individueel op video vastgelegd. In samenwerking met SQM Time voegt ViuMi de looptijd van de loper aan de video toe. Een memorabele intro en outro maken het filmpje compleet.

Voor Foras is ViuMi de ideale manier om het evenement bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Hoe Julius Caesar ViuMi zou hebben gebruikt is in onderstaande video te zien.

Hoe Julius Cesar het ViuMi video systeem gebruikt zou hebben.